Question: Error uploading files - no data
0
gravatar for matthias.desmet
2.3 years ago by
Belgium
matthias.desmet150 wrote:

Hi,

When trying to upload a local file through the interface to our local Galaxy instance I'm getting a Failed: Bad Request (400) error. The Galaxy log reports the following

galaxy.tools DEBUG 2016-06-28 12:40:23,959 Validated and populated state for tool request (74.210 ms)
galaxy.tools.actions.upload DEBUG 2016-06-28 12:40:24,075 Persisted uploads (53.067 ms)
galaxy.tools.execute WARNING 2016-06-28 12:40:24,076 There was a failure executing a job for tool [upload1] - No data was entered in the upload form, please go back and choose data to upload.
galaxy.tools.execute DEBUG 2016-06-28 12:40:24,077 Executed 1 job(s) for tool upload1 request: (116.821 ms)

We're tracking the 16.04 branch on ubuntu 14.04. Does anyone have an idea what the issue might be?

Thanks M

upload • 752 views
ADD COMMENTlink modified 2.3 years ago by Jennifer Hillman Jackson25k • written 2.3 years ago by matthias.desmet150

Hi matthias, have you tackled that problem? I'm getting the same warning with my local galaxy.

Thanks,

Leo

ADD REPLYlink written 2.0 years ago by jl.moreno1160
0
gravatar for Jennifer Hillman Jackson
2.3 years ago by
United States
Jennifer Hillman Jackson25k wrote:

Hello,

This part of the message indicates a usage problem:

No data was entered in the upload form, please go back and choose data to upload.

Help for the upload tool is here: https://wiki.galaxyproject.org/Support#Loading_data

If you continue to have problems, try the same operation at http://usegalaxy.org, using the exact same methods. If it also errors, you could share a screenshot or two of the upload form settings and subsequent results and we can try to help troubleshoot from there.

Cheers, Jen, Galaxy team

ADD COMMENTlink written 2.3 years ago by Jennifer Hillman Jackson25k

Hi, I have the same problem @matthias.desmet had, but running galaxy under centOS6.9. Also, I am using nginx to serve galaxy and manage uploads and downloads.

When trying to upload a local file through the interface to our local Galaxy instance I'm getting a Failed: Bad Request (400) error. The Galaxy log reports the following

10.15.60.147 - - [06/Feb/2018:12:23:16 +0200] "GET /api/histories/f597429621d6eb2b/contents?keys=type_id%2Celement_count&details=0a248a1f62a0cc04%2C03501d7626bd192f%2C3f5830403180d620%2Ce85a3be143d5905b%2Cc9468fdb6dc5c5f1%2C2a56795cad3c7db3%2C4b187121143038ff&order=hid&v=dev&q=history_content_type&q=deleted&q=purged&q=visible&qv=dataset_collection&qv=False&qv=False&qv=True HTTP/1.0" 200 - "http://172.23.2.60/" "Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0" galaxy.tools DEBUG 2018-02-06 12:23:24,911 Validated and populated state for tool request (178.707 ms) galaxy.tools.actions.upload DEBUG 2018-02-06 12:23:25,034 Persisted uploads (58.649 ms) galaxy.tools.execute WARNING 2018-02-06 12:23:25,035 There was a failure executing a job for tool [upload1] - No data was entered in the upload form, please go back and choose data to upload. galaxy.tools.execute DEBUG 2018-02-06 12:23:25,035 Executed 1 job(s) for tool upload1 request: (123.453 ms) 10.15.60.147 - - [06/Feb/2018:12:23:24 +0200] "POST /api/tools HTTP/1.0" 400 - "http://172.23.2.60/" "Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0"

But when uploading the same file from the "Paste/Fetch data" option, it works perfectly. Downloading data also works fine. I have also tested the file integrity uploading it to https://usegalaxy.org/ in both ways and it works.

Any idea what's going wrong here?

Thanks,

Miguel

ADD REPLYlink modified 8 months ago • written 8 months ago by migueljuliamolina0

Fixed, the problem is the whitespaces in the code of the tutorial: https://docs.galaxyproject.org/en/master/admin/special_topics/nginx.html

ADD REPLYlink written 8 months ago by migueljuliamolina0
Please log in to add an answer.

Help
Access

Use of this site constitutes acceptance of our User Agreement and Privacy Policy.
Powered by Biostar version 16.09
Traffic: 134 users visited in the last hour