Question: Installing New Tools From The Tool Shed
0
gravatar for David Joly
5.2 years ago by
David Joly100
David Joly100 wrote:
Hi! Ok, I know many people had the same issue, but I just can't figure what's going on. I'm quite new about using a local instance of Galaxy and I'm trying to figure how to install a tool from the tool shed. Reading the tutorial (Installing Galaxy tool shed repository tools into a local Galaxy instance) looked pretty simple, but maybe I missed something. First, I modified the universe_wsgi.ini file by removing the "#" before the tool_config_file and tool_path lines. Then, I created a shed_tools folder in my $HOME directory before modifying the shed_tool_conf.xml file <toolbox tool_path="$HOME/shed_tools"> </toolbox> Finally, I log as the Admin, and select "Search and browse tool sheds", select one tool (trinityrnaseq for example), click "Preview and install" and then "Install to Galaxy". However, that's where I get an error message: The tool_config_file setting in universe_wsgi.ini must include at least one shed tool configuration file name with a <toolbox> tag that includes a tool_path attribute value which is a directory relative to the Galaxy installation directory in order to automatically install tools from a Galaxy tool shed (e.g., the file name shed_tool_conf.xml whose <toolbox> tag is <toolbox tool+path="..shed_tools">). Any idea? Thanks, DJ
galaxy • 1.3k views
ADD COMMENTlink written 5.2 years ago by David Joly100
Please log in to add an answer.

Help
Access

Use of this site constitutes acceptance of our User Agreement and Privacy Policy.
Powered by Biostar version 16.09
Traffic: 109 users visited in the last hour