Question: Workflow not loading/saving
2
gravatar for sboyd
6 months ago by
sboyd20
sboyd20 wrote:

I was attempting to edit one of my workflows on Galaxy main but the workflow editor freezes at the "Loading Workflow Editor" stage. The editor did manage to load once but then the same thing happened when saving.

Thank you for your help.

Sara.

ADD COMMENTlink modified 6 months ago by Jennifer Hillman Jackson25k • written 6 months ago by sboyd20
1
gravatar for Jennifer Hillman Jackson
6 months ago by
United States
Jennifer Hillman Jackson25k wrote:

Hello,

First, try doing this again now. We updated the server this morning and this might have interfered with functionality for a short time window.

If the problem still exists, please do one of the following so we can make sure more is not going on plus help with usage:

  • To keep your workflow private, create a share link to the workflow and send an email to galaxy-bugs@lists.galaxyproject.org. This is how: https://galaxyproject.org/learn/share/. Please send from your registered account email address used at Galaxy main https://usegalaxy.org.

  • If you don't mind sharing the workflow publically, you can post the link here instead as a reply comment.

Once posted/sent in, we'll review and provide feedback.

Thanks! Jen, Galaxy team

ADD COMMENTlink modified 6 months ago • written 6 months ago by Jennifer Hillman Jackson25k
1

Follow-up for others reading: The workflow was in a problematic state. Importing from a different account reset the metadata and it now works.

We did a development review and did not find a workflow editor bug. Instead, this issue seems to be related to the recent server upgrades (best guess: edits happened to occur at the same time as one of the updates/server restarts). This is a rare, transient issue as far as we know.

Going forward, should anyone else run into this problem, please use the same workaround for immediate use. If you have time, also please send us an email (galaxy-bugs mailing list). Include a share link to the workflow plus a link to this post for context. We can also help with sharing the workflow back so it can be imported to reset the metadata. A direct copy/save-as/import-from-the same-account did not resolve this specific problem and we have only seen it once (ever).

ADD REPLYlink written 6 months ago by Jennifer Hillman Jackson25k
Please log in to add an answer.

Help
Access

Use of this site constitutes acceptance of our User Agreement and Privacy Policy.
Powered by Biostar version 16.09
Traffic: 187 users visited in the last hour