Question: Starting up a local Galaxy - Troubleshooting for becoming an "Admin"
0
gravatar for shambyross
19 months ago by
shambyross10
shambyross10 wrote:

Hello,

I have followed the galaxy installation via git or mercurial. However, I am unable to find galaxy directory. Please note, previously i followed the same step and was able to locate galaxy.

Can you suggest what i might be doing wrong or is there some type of issue with galaxy downloading through terminal itself?

Thank you,

Ross

clone getgalaxy git galaxy github • 498 views
ADD COMMENTlink modified 19 months ago • written 19 months ago by shambyross10
0
gravatar for Jennifer Hillman Jackson
19 months ago by
United States
Jennifer Hillman Jackson24k wrote:

Hello,

Bitbucket (mercurial) has been deprecated. Use just Github now. Instructions are here: https://docs.galaxyproject.org/en/master/releases/16.07_announce.html#github

I am running a quick test right now to ensure all is OK. Will write back if there are problems.

Best, Jen, Galaxy team

ADD COMMENTlink written 19 months ago by Jennifer Hillman Jackson24k

Github clone worked without issues with my test. Perhaps there was a network problem on your end? I suggest trying again.

ADD REPLYlink modified 19 months ago • written 19 months ago by Jennifer Hillman Jackson24k
0
gravatar for shambyross
19 months ago by
shambyross10
shambyross10 wrote:

Hi Jen,

I have used GIT and copied galaxy and now I just have problems becoming an admin. After I create galaxy.ini, I substitute under the #admin_user = None to #admin_users = shambyross@yahoo.com

the last portion is my email.

Then I restart my computer and run local galaxy but unable to login.

Can you please suggest how I can become an admin?

Thank you,

Ross

ADD COMMENTlink written 19 months ago by shambyross10

I run the latest version of galaxy 16.07

ADD REPLYlink written 19 months ago by shambyross10

I run the latest version of galaxy 16.07

ADD REPLYlink written 19 months ago by shambyross10

Hi Ross,

You won't be able to just login - you'll need to register the account first, then login after that. Use the same email as in the galaxy.ini file.

Also - the line in the galaxy.ini file seems to still have the initial "#" hash present. That needs to be removed. Shut down and restart Galaxy after making that change.

More help:

ADD REPLYlink modified 19 months ago • written 19 months ago by Jennifer Hillman Jackson24k
0
gravatar for shambyross
19 months ago by
shambyross10
shambyross10 wrote:

Hi Jen,

I have done everything as you suggested it and I still cannot become an admin. I know I am modifying correct galaxy.ini file because after changing #brand = None to brand = TEST, word TEXT appears next to galaxy word after sh run.sh (online). Can you suggest what I might be doing wrong?

Thank you,

Ross

ADD COMMENTlink written 19 months ago by shambyross10
0
gravatar for shambyross
19 months ago by
shambyross10
shambyross10 wrote:

Hi Jen,

I have finally figure out what is wrong. You have to register again at the local galaxy instance - even if you registered before. and then you can sign in and ADMIN TAB will appear,

Is this correct way to do it?

Thank you,

Ross

ADD COMMENTlink written 19 months ago by shambyross10
Please log in to add an answer.

Help
Access

Use of this site constitutes acceptance of our User Agreement and Privacy Policy.
Powered by Biostar version 16.09
Traffic: 77 users visited in the last hour